Memoriál Štefana Garbaša

V januári, ako to už býva zvykom, sa konal v miestnej telocvični pri Základnej škole v Krásnohorskom Podhradí zimný halový turnaj. S jednou zmenou. V lete minulého roka nás opustil jeden z členov a zakladateľov tohto podujatia, Štefan Garbaš. Kamaráti sa rozhodli, že na jeho pamiatku sa turnaj bude nazývať „Memoriál Štefana Garbaša“.

Je ráno, sobota, 14. januára, 9:00 hodín ráno. Do telocvične sa schádzajú účastníci turnaja, rodina, priatelia. Pomaly sa poberajú na miestny cintorín, uctiť si pamiatku svojho kamaráta, Pištu. Cintorín zíva prázdnotou, no pri jednom hrobe sa zhromažďuje asi 40 ľudí. Ladislav Jobbáď a Štefan Kún, organizátori a kamaráti, kladú veniec na hrob. Príhovor prednáša Norbert Vanyo. Do očí prítomných sa tlačia slzy. Modlia sa.

„Posledné miesto odpočinku nášho kamaráta žiari vo svetle sviečok…“

„Opäť sme v telocvični, pripravujeme rozlosovanie účastníkov turnaja. Po priradení menoviek je oficiálne otvorený 1. ročník Memoriál-u Štefana Garbaša príhovorom organizátora Štefana Kúna,  pekné slová sme si vypočuli aj od mamky zosnulého Pištu. “   

O rozlosovanie symbolicky poprosili otca, ktorého rukou vznikli tieto tímy:

1. „1. FC ŠMEJDI“ – Csaba Kiss, Peter Szarka, Eduard Zubatý, Ladislav Zubatý

2. „MILKA Team“ – Ladislav Jobbáď, Jozef Erdöfalvi, Milan Kozák, Norbert Lukö

3. „ŽLTÁ PONORKA“ – Róbert Orbán, Marián Varga, Michal Tóth, Viktor Manko

4. „BLACK DEATH“ – Patrik Mlynárik, Erik Bodnár, Gabriel Fulek, Anton Filcsák

5. „BÉNA Team 7“ – van Bošela, Štefan Kún, Patrik Zubatý, Dávid Orbán

Hrací čas sa stanovil na 5 min. / 1. kolo a 7 min. / 2. kolo. Body bolo možné získať nasledovne: za víťazstvo 2 body, remízu 1 bod a prehru 0 bodov.

Po 1. kole nasledovala približne polhodinová prestávka, kde sa účastníci osviežili, naobedovali… Potom sa pokračovalo v súbojoch. Po odohratí oboch kôl sa výsledky zapísali, body započítali a tímy skončili takto:

 

P.č. Tím Z V R P Skóre Body
1. Béna Team 8 5 2 1 8:3 12
2. Žltá Ponorka 8 3 4 1 4:1 10
3. Milka Team 8 3 3 2 6:4 9
4. 1. FC Šmejdi 8 2 2 4 6:6 6
5. Black Death 8 1 1 6 4:14

Njalepším strelcom turnaja sa stal Štefan Kún s 5timi bodmi, druhé miesto obsadil Michal Tóth so 4mi a bronz si odniesli traja hráči s 3 bodmi – Ladislav Zubatý, Ladislav Jobbáď, Anton Filcsák a Csaba Kiss.

Priebežné výsledky turnaja i ostatné podrobnosti si pozrite tu: http://fkkrhpodhradie.webnode.sk/news/a1-rocnik-memorial-u-stefana-garbasa/ .

Zdroj: FK Krh. Podhradie, foto Daniela Kúnová, text Jozef  Erdöfalvi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.