Obec sa dištancuje od „upratovania“

Koncom posledného septembrového týždňa, v sobotu krátko popoludní sa má v miestnej rómskej osade uskutočniť tzv. upratovanie.

Búranie nelegálne postavených domov na pozemkoch súkromných vlastníkov, avizované už týždne vopred Marianom Kotlebom,  sa má uskutočniť konkrétne na parcele č. KN-E 441 v katastrálnom území Krásnohorského Podhradia.

Štefan Szaniszló daroval pôvodne na jar Kotlebovi 818 m2 pôdy ako spoluvlastnícky podiel (48/180) v spomínanej parcele  (vyznačené na snímke), kde bolo vtedy okrem neho vedených na liste vlastníctva ďalších 10 spolumajiteľov.

Práve na tejto parcele sa má už čoskoro uskutočniť búranie, resp. odstránenie odpadu, ako sa uvádza v žiadosti, ktorou predseda Ľudovej strany Naše Slovensko /ĽSNS/ požiadal o súčinnosť policajné zložky. Okrem žiadosti šíri aj prostredníctvom svojho účtu i účtu ĽSNS na sociálnej sieti Facebook.com pozvánku, v ktorej nabáda na účasť tých, ktorí mu chcú v jeho zámere pomôcť. Elektronická pozvánka okrem textu obsahuje  znak Ľudovej strany Naše Slovensko aj erb obce Krásnohorské Podhradie.  Zhotoviteľ pozvánky ho umiestnil do pravého horného rohu, veľkosť zvolil adekvátnu znaku na ľavej strane.

Použiť symbol samosprávy môžu tiež právnické osoby zriadené alebo založené obcou a aj iné právnické a fyzické osoby, ale len so súhlasom obce.  „Čo sa týka propagačného materiálu avizovanej udalosti kde sa nachádza okrem znaku ĽS NS aj erb našej obce bolo podané oznámenie podľa § 59, ods. 3 zákona SNR č. 372/1990 Zb. o priestupkoch v znení neskorších predpisov dňa 19.9.2012, nakoľko došlo k porušeniu zákona č. 369/1990 Zb. podľa § 1b, použitie symbolu obce bez jej súhlasu.“ – píše sa v odpovedi starostu na otázku, aké stanovisko ku grafickému návrhu vedenie obce zaujalo.

Takisto ako policajné prezídium, ktoré sa ešte minulý týždeň k žiadosti, ktorú neobdržalo, nechcelo vyjadriť, ani obec Krásnohorské Podhradie nemala k dispozícii oficiálne oznámenie:

Obec Krásnohorské Podhradie zatiaľ nedostala žiadne oficiálne ohlásenie ohľadom avizovanej udalosti. Zároveň sa obec od takejto udalosti dištancuje.“ – píše sa v odpovedi na otázky ohľadne sobotňajšieho podujatia.

Pozvánka na sobotňajšie popoludnie:

 

 Články k téme:

Bude sa upratovať a búrať?

Upratovať v osade sa má koncom septembra

Kotlebovo združenie sa rozrastá

Kotleba v Podhradí

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.