Predať či nepredať? Dnes spustili petíciu proti predaju obecného majetku

campV poslednom čase sa v obci pod hradom často hovorí o predaji kempingu, nachádzajúceho sa pod vysokými stromami, za posledným domom popri ceste na hrad, v zastavanej časti obce.  Chatky boli postavené v 70-tych rokoch, v súčasnosti sú už v nevyhovujúcom stave. Tento rok, podali žiadosť o jeho odpredaj organizátori Gombaseckého letného tábora, prerokovaná bola na júnovej schôdzi poslancov.  Po búrlivej diskusii – poslancov i prítomných občanov – bola nakoniec žiadosť zamietnutá a poslanci prijali uznesenie, v pomere 5 proti 3 – chatová osada sa nebude predávať ani prenajímať. Predtým sa ešte o dlhodobý prenájom zaujímal Peter Lipták, v roku 2013 pre zmenu, o odkúpenie mal požiadať košický podnikateľ. Krátko pred zvolaním júnovej schôdze podateľňa obecného úradu prijala ďalšie žiadosti, od miestneho futbalového klubu a od Štefana Szaniszlóa.

Predať či nepredať?

Žiadosť, opakovaná, od občianskeho združenia Sine Metu, ktoré letný festival študentov organizuje pod hradom už od roku 2005, bola prerokovaná počas zasadnutia finančnej komisie. Zrejme by sa mala dostať do programu novembrovej schôdze obecného zastupiteľstva.

V nedeľu, 22. novembra a v pondelok 23.-ho boli do schránok Krásnohorčanov distribuované letáky, v ktorých starosta obce vysvetľuje, čo všetko by bolo možné z prostriedkov z predaja kempingu realizovať

Reakcia nedala na seba dlho čakať. Petičný výbor v zložení Jozef  Görgei a Zoltán Molčan spustili dnešným dňom petíciu proti rozpredaju obecného majetku. Okrem kempingu spomínajú ďalšie nehnuteľnosti – budovy i pozemky -vo vlastníctve obce a žiadajú zmrazenie predaja všetkých uvedených.

Tlačová správa petičného výboru:

[embeddoc url=“http://zivotpodhradom.sk/wp-content/uploads/2015/11/Tlačová-správa.pdf“ download=“all“]

Text petície:

[embeddoc url=“http://zivotpodhradom.sk/wp-content/uploads/2015/11/Text-petície.pdf“ download=“all“]

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.