Rozhodnutie o stavbe podpísal starosta v čase dovolenky

O stavbe na hradnom kopci sme písali prednedávnom, dokonca dvakrát (čítajte kliknutím tu a tu), aj o rozhorčení a nesúhlase obyvateľov s jej umiestnením a ich pochybnostiach, či je všetko v súlade so zákonom s jej povolením. Telekomunikačná spoločnosť nám upresnila, že sa jedná o základ pre budúci vysielač pre technológie GSM a 4G/LTE. Keďže sa jedná o stavbu Slovak Telekom-u, je evidentné, že takáto spoločnosť predložila všetky potrebné podklady k povoleniu, tak, ako je to zrejmé aj z rozhodnutia, ktoré zverejňujeme. Menší zádrhel sa vyskytol skôr na Obecnom úrade v Krásnohorskom Podhradí.

V čase, keď podpisoval štatutár obce a príslušného stavebného úradu rozhodnutie o umiestnení stavby, bol na dovolenke, podľa toho, ako neskôr vypovedal (marec 2014) na Obvodnom úrade v Rožňave. Ten totiž riešil spor medzi občanom Szaniszlóom a obcou ako povinnou osobou o nesprístupnení informácie. Vypovedať mali starosta Bollo (Most-Híd) a jeho vtedajší zástupca Kún (nez.) o tom, kto a prečo uprel Szaniszlóove právo na informáciu. Peter Bollo sa bránil práve svojou neprítomnosťou na úrade, pretože 10.1.2014 odišiel na vopred plánovanú dovolenku. O priestupkovom konaní sme písali v článku „Starostova odpoveď, zástupcov podpis„.

Podľa rozhodnutia o umiestnení stavby, ktorú nám v rámci infozákona nakoniec poskytol, bolo toto podpísané štatutárom v čase jeho dovolenky, na ktorú mal odísť 10.januára. Rozhodnutie je podpísané dňom 14. januára 2014, teda v období, keď sa ani nemal zdržiavať na území Slovenskej republiky, takže materiály a podklady mu nemohli byť ani doručené do miesta jeho bydliska. Ak ho vtedy zastupoval Štefan Kún, nemal aj na tomto rozhodnutí byť jeho podpis? Ako to, že odpoveď Štefanovi Szaniszlóovi bola dôležitejšia ako rozhodnutie o stavbe? O tej bol zástupca informovaný, o rozhodnutí stavebného úradu nebol? Prečo?

Čudná je ďalšia kolízia v dátumoch. To, že Slovenský pozemkový fond, kancelária splnomocnenca pre rómske komunity a Obec Krásnohorské Podhradie už niekoľko mesiacov spolupracujú na projekte jednoduchých pozemkových úprav a skoro celý minnulý rok sa snažili vybrať vhodné pozemky na výmenu pre vlastníkov pôdy v miestnej rómskej osade, až tak čudné nie je. Ale to, že nakoniec sa ponúkne aj tá parcela, na ktorej má byť umiestnená stavba (register C, č. 3731), už zvláštne je. V januári sa vydá rozhodnutie o umiestnení stavby a v decembri sa objaví tá istá parcela na inom rozhodnutí  – na nariadení o spustení pozemkových úprav?

Ako k tomu mohlo dôjsť? Stanovisko obecného úradu, resp. vedenia obce je nasledovné (zverejňujeme v plnom znení, bez redakčných úprav): „ Obec Krásnohorské Podhradie s Úradom splnomocnenca pre rómske komunity v tejto otázke nerokovala. Rozhodnutie o umiestnení stavby bolo vydané 14.1.2014 a určenie lokality na usporiadanie vlastníckych stavov formou JPÚ, čiže náhradné pozemky ponúknuté SPF sa realizovalo v mesiaci december. Podotýkam, že budúca stavba sa realizuje na pozemku vo vlastníckej SPF.“ . Uvedené nám je a bolo jasné, nie je však doteraz známe, prečo k tomu došlo.

ROZHODNUTIE O UMIESTNENÍ STAVBY:

 

Foto: BB,  Autor: zivotpodhradom.sk (kat)

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.