Laos očami dnešnej Slovenky

Pracuje pre mimovládnu organizáciu, píše články a bloguje, angažuje sa vo verejnom sektore, ale aj cestuje a fotí. Narodila sa síce v Rožňave, ale vyrastala 7 km od okresného mesta a tak, ak má chvíľu voľna, domov sa vracia za mamou a dedkom do Krásnohorského Podhradia.   PR manažérka Nadácie PONTIS, zodpovedná okrem komunikácie aj za publicitu projektov, novinárka, úspešná mladá dáma, naša „skororodáčka“ a cestovateľka PETRA NAGYOVÁ.

Jej fotografie sú veľavravné, farebné, také vystižné a duchaplné ako keby z každej z nich trčal samostatný príbeh. Také boli aj tie z Laosu, ktoré Petra zverejnila na sociálnej sieti onedlho po svojom návrate z krajiny, ktorú precestovala krížom krážom koncom minulého roka.

Na Facebook-u albumy fotografií z Laosu uviedla nasledovnými slovami: „Už viem, čo mi napadne, keď sa povie Laos – pokoj, smiech a dobrodružstvo. Neviem, či ešte zažijem krajinu plnú milých ľudí ako sú Laosania. Sú vďační a skromní…a hoci nie každý pozná Dharmu naspamäť, je v nich akosi hlboko zakorenená. Aj mňa naučili nebrať vážne každú blbosť a užívať si dni tak, ako prídu. Škoda len, že o pár rokov svet zmení aj Laos.“

Prezentácia, ktorú usporiadala Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave sa uskutoční už tento piatok, 22.marca so začiatkom o 16.30 a  má  výstižný názov – LAOS očami dnešnej Slovenky.

Precestovať krajinu zo severu na juh, vidieť malebné mestečko v horách plné budhistických chrámov, malých novicov a starých mníchov, či prekrásne vodopády Kuang Si, podstúpiť cestu posvätným pralesom, mať možnosť privolávať predkov a duchov, aby sa ľuďom v dedine darilo, či netradične stať sa na chvíľu učiteľkou na hodine angličtiny s potleskom detí – to je len pár zážitkov, ktoré v závere týždňa budú mať možnosť návštevníci tohto podujatia počuť a vidieť pri prezentácii tejto krajiny – píše sa v pozvánke.

Vysnívaný relax s neopakovateľnými zážitkami a množstvom nových poznatkov a vedomostí – tak charakterizuje pútavé rozprávanie a premietanie o krajine v juhovýchodnej Ázii s Petrou Nagyovou gemerská knižnica. V dopoludňajších hodinách je stretnutie pripravené pre študentov. Vstup je na obe podujatia voľný.

V prípade, ak by ste o prezentáciu z nejakých dôvodov prišli, resp. sa jej nemohli zúčastniť, súbežne s knižnicou sme o spoluprácu požiadali Petru aj prostredníctvom našej redakcie. Jej skúsenosti a zážitky si  totiž zaslúžia byť pravidelne zverejňované.

Zdroj: www.kniznica-rv.sk, foto: Petra Nagyová

Pozvánka na piatkovú prezentáciu:

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.