Opäť sa vyhrážali Szaniszlóovi. Stíhaní však budú (iba) za krádež dreva.

Rožňavskí policajti vypátrali a z prečinu krádeže spáchaného formou spolupáchateľstva obvinili 8 obyvateľov Krásnohorského Podhradia vo veku od 16 do 55 rokov.

Títo v nedeľu 3.2.2013 v čase  medzi 10:00 a 12:00  na parcele, ktorá patrí do lesného pôdneho fondu v lokalite zvanej Michalov klinec v katastri obce Krásnohorské Podhradie vyrúbali a odcudzili drevo o objeme cca 2  m3. Miestnej pozemkovej spoločnosti tým spôsobili škodou vo výške okolo 300,- eur.

Pri tejto krádeži boli páchatelia prichytení predsedom poškodeného spoločenstva – Štefanom Szaniszlóom. So sekerami v rukách sa mu mali vyhrážať smrťou a ťažkou ujmou na zdraví. Týmto u neho vzbudili dôvodnú obavu o jeho život a zdravie. Následne z miesta činu ušli.

Všetci obvinení sa ku krádeži priznali, nie však ku skutočnosti, že sa dotyčnému vyhrážali. Obvineným za krádež, v prípade dokázania viny, hrozí až dvojročné väzenie, u mladistvých sa trestná sadzba znižuje na polovicu.

Médiá o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva PZ SR v Košiciach Alexander Szabó.

Už v nedeľu vo večerných hodinách odvysielala televízna stanica JOJ o udalosti reportáž s názvom „Zlodeji napadli urbárnika„, z ktorej bolo okrem iného zrejmé, že obvinenými sú pravdepodobne Rómovia z miestnej osady (keď páchatelia počuli, že Szaniszlóovci volajú políciu, ušli do osady) . Štefanovi Szaniszlóovi sa miestni Rómovia nevyhrážali po prvýkrát, písali sme o tom v článku Rozhodnutie s nešťastnou vetou a taktiež  v príspevku Napadnutím pokračuje spor o pozemky (apríl 2012 – vyhrážky boli priamo načmárané na jeho vozidle a k napadnutiu došlo na ulici pred jeho domom).

Reportáž TV JOJ nájdete na: http://www.joj.sk/relacia-noviny/noviny-archiv/2013-02-03-noviny-tv-joj.html

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.