Výťažok dobročinného predstavenia pre hrad

V rámci Dní mesta Rožňava, ktoré začali dnes, vystúpi aj mužský spevácky zbor spod hradu.

Udeje sa tak v rámci dnešného večera, počas vyvrcholenia dňa, ktorý je z veľkej časti venovaný pamiatke prvého rožňavského verejného notára, Dr. Sándora Markóa.  Bol aj kráľovským radcom, členom mestského zastupiteľstva a predsedom v niekoľkých rožňavských spolkoch, tento rok si pripomíname 100. výročie úmrtia tohto významného občana Rožňavy

Na poludnie bola za prítomnosti zastupujúceho primátora  Pavla Burdigu a zástupcov notárskych komôr Slovenskej a Maďarskej republiky /MR/ odhalená pamätná tabuľa na počesť kráľovského notára. Umiestnená bola na priečelí Rákocziho domu, kde Markó „žil a tvoril“. Neskôr v popoludňajších hodinách na 1. poschodí Starej radnice v Rožňave otvoril Dr. Ádám Tóth – prezident Notárskej komory MR výstavu na jeho počesť. Táto bude otvorená do 30. októbra 2012,  sprístupnená bude počas pracovných dní v čase otváracích hodín Turistického informačného centra.

Dnes večer, so začiatkom o 18.30 sa uskutoční v priestoroch starej radnice na Námestí Baníkov dobročinné predstavenie. V programe vystúpia:

– Divadelný súbor maďarských notárov, ktorý uvedie hru Ferenca Szécsiho „Cesta ku vdovstvu

– mužský spevácky zbor z Krásnohorského Podhradia.

Organizátori venujú celý výťažok z večerného podujatia a všetky dobrovoľné príspevky na obnovu požiarom zničeného hradu Krásna Hôrka.

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.