Druhý ročník rómskej superstar

Ten sa konal zároveň so VII. ročníkom hradných hier, v sobotu 18. augusta popoludní, uprostred rómskej osady. Betónové pozostatky materskej škôlky sú už dávnejšie centrom kultúrneho (aj všetkého verejného) diania tunajších Rómov.

Na rozdiel od prvej súťaže talentov sa tohtoročná rozdelila do dvoch vekových kategórií. Minulý rok sa niesol v znamení rozmanitosti, tento rok bolo prihlásených množstvo tanečných sólistov a skupín. Súťažilo sa v tanci rómskom, tradičnom, hip-hopovom, ľudovom.

Jediným ozvláštnením popri tancoch bol malý spevák, ktorý však tiež vynikal svojím pohybom o trochu viac ako hlasovým fondov, snaha sa mu však nedala uprieť, publikom dostatočne pobavil. Mikrofónu sa ujal minuloročný víťaz Viktor Darvaš, okrem moderovania pomáhal aj s technickým pozadím.

Niektorí z prihlásených sa nedostavili, boli aj takí, čo vystupovali vo viacerých číslach. Tento ročník bol podľa porotcov viac živelný a improvizovaný ako ten minulý. V závere sa rozdali symbolické ceny aj pre tých, ktorí odovzdali svoje kresby pred začiatkom súťaže.

Tak ako pri ostatných obecných akciách, ani pri tejto by nezaškodilo poobzerať sa v budúcnosti po projektoch, resp. výzvach,  z ktorých by mohli byť aspoň čiastočne financované. Veď podpora voľnočasových aktivít a talentu rómskych detí je určite jedným z prostriedkov prevencie problémov vo vyššom veku.

O prvom ročníku sa dočítate viac tu.

 

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.