Máte právo zmeniť chod obce. A teraz aj možnosť. – Tak, ako som sľúbila!

Do týchto komunálnych volieb, v ktorých ma zvolili do obecného zastupiteľstva, som už ísť nechcela. Bola som znechutená, z toho, čo sa dialo za chrbtom občanov, frustrovaná z toho, že porušovanie zákona niektorým jedincom bežne prechádza, zhnusená z útokov voči mne, smutná z toho, že ani niektorí z mojich najbližších moju angažovanosť nechápali. Nechápali, že nestrkám nos do vecí verejných kvôli sebe. Koniec koncov, vyslúžila som si opovrhnutie, kritiku, vyhrážky, hádzania polien pod nohy. 8, slovom osem kontrôl vo svojej prevádzke za rok – rok nasledujúci po tom, ako som nastúpila do obecných novín. A anonymné obviňovanie. A … mohla by som pokračovať.

Vždy tu boli ale aj osoby, ktoré ma chápali, podporovali, pomáhali mi a pred pár mesiacmi aj zvolili medzi 9tich „zákonodarcov obce“. Ďakujem im! A sľúbila som – im, a aj sebe – že ak ma zvolia do poslaneckého zboru, pokúsim sa prístup k samospráve zmeniť. A i naopak, zmeniť prístup samosprávy k občanom. Prvým krokom je transparentnosť. Čo nie je tajné, je verejné! Neviem, ako kolegovia poslanci, ale ja som sa vždy riadila týmto mottom a budem aj naďalej.

Preto, ak máte záujem participovať na chode samosprávy, tej našej, ak chcete byť informovaní o tom, čo sa deje, o čom poslanci rozhodujú, prečo a na základe akých podkladov, argumentov a indícií, ponúkam vám možnosť. A zároveň dodržujem svoj sľub. Začnem malým krokom, zverejnením podkladov, ktoré som k nasledujúcej schôdzi obecného zastupiteľstva obdržala z obecného úradu.

Písomnosti, k preštudovaniu, pred 6. marcom 2019:

Podklady k zasadnutiu obecn… by on Scribd

Autor: Katarína Prékopová (kat)

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.