Starostom áno, poslancom nie … (kortešačky po krásnohorsky)

V Krásnohorskom Podhradí sa o starostovskú stoličku uchádzajú 6-ti kandidáti.  Kampane každého z kandidátov graduje, viacerí z nich už majú za sebou stretnutia s občanmi, dokonca niektorí aj mítingy v osade. 

Stretnutia v dedine absolvovali v nasledujúcom poradí: Bernáth, Šoltés, Kún, Bollo a Kovácsová. V posledné dni pred volebným moratóriom si občania môžu vypočuť ešte raz Juraja Bernátha, ktorý za prítomnosti Mariána Kotlebu predstaví kandidátov na poslancov zo svojho tímu (utorok, 11.11.2014) a Štefana Szarku, ktorý voličov so svojimi plánmi oboznámi v stredu večer (12.11.2014). Po tom, ako sa na sociálnej sieti „posťažoval“ na to, že bolo porušené jeho ústavné a volebné právo:

Vážený občania obce mám pre Vás smutnú správu.Obecná samospráva zamietla moju požiadavku na predvolebný míting na deň 11.11. ako aj na 12.11. 2014 z dôvodu, že na tieto dni majú rezervovaný kultúrný dom pán Bernáth,a následne pán Bolo pre opakované predvolebné stretnutia.Nakolko ja som si musel vymeniť smeny a vybrať si dovolenku,a iné vyhovujúce termíny obsadili iný kandidáti obec-jeho vedenie mi zase znemožňuje moje ústavné ako aj volebné právo a porušuje zákon č.346/1990 zb&30.ods.3. rovnaké podmienky predvolebnej kampane.Raz som sa už musel súdiť o svoje právo,nestačilo to?Kde to sme sa dostali preboha?“

mu ponúkol svoj druhý termín Štefan Kún a následne na to aj Peter Bollo. Bývalý starosta si vybral termín svojho nástupcu, ktorý pôvodne plánoval mať ďalšie stretnutie s predstaviteľmi strany Most-Híd v posledný deň pred volebným moratóriom.

Stretnutia v osade absovovali už Bollo (s maďarským spevákom Luigim), Szarka (počas predstavovania sa rómskych kandidátov na poslancov), Šoltés (v piatok), v pondelok sa medzi Rómov chystá ešte Kovácsová.

Dvaja z vymenovaných nepodali kandidátnu listinu na post poslanca. Predchodca terajšieho starostu Štefan Szarka a nováčik v komunálnej politike, štátny zamestnanec Tibor Šoltés sa uchádzajú iba o richtársky stolec. Keďže u časti obyvateľstva prevláda názor, že ten, kto má záujem iba o miesto starostu a plat mu prináležiaci, tomu nezáleží na obci, požiadali sme ich o vysvetlenie ich rozhodnutia. Obaja doručili písomné odpovede.

Štefan Szarka: „Na výkon funkcie poslanca nemám čas,lebo moja terajšia práca mi nedovoľuje jeho výkon tak ako si to ja predstavujem.

Tibor Šoltés: „Na poslanca nekandidujem preto, lebo moja terajšia práca mi neumožňuje plnohodnotne venovať sa funkcii poslanca v obci. Ak niečo robím tak to robím na 100% a nie kedy mám čas.

Z doterajšieho, dosluhujúceho poslaneckého zboru nekandidujú z takých či onakých dôvodov štyria z deviatich poslancov, medzi nimi skúsený Július Ferenc, traja nováčikovia Peter Török, Štefan Jánosdeák a Juraj Juríni.

Foto: ŽpH, nedeľňajší míting rómskych poslaneckých kandidátov v osade 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.