Koľkí zabojujú o kreslo starostu a poslaneckú stoličku?

V pondelok ráno, 22.9.2014 sme požiadali o sprístupnenie informácií o tom, koľko kandidátov podalo do nedeľňajšej polnoci kandidátne listiny na post starostu a poslancov do obecného zatupiteľstva. Keďže sme ju adresovali do rúk zapisovateľky miestnej volebnej komisie, odpoveď prišla promptnejšie, ako inokedy, ako je zvykom v na Obecnom úrade v Krásnohorskom Podhradí.

Pýtali sme sa na počty kandidátov a ich politickú príslušnosť. O post starostu obce sa uchádzajú 7 adepti, z toho 2 za politickú stranu a 5 nezávislých. Pred štyrmi rokmi bolo kandidátov 5, na prvé miesto vtedy stačilo 421 hlasov. (Pôvodne 6, jeden odstúpil.) Kandidát na druhom mieste (bývalý starosta) získal 311 krúžkov. Bude odstup medzi prvým a druhým tentokrát tesnejší?

O miesto v zastupiteľskom zbore sa tentokrát usiluje 45 kandidátov, z toho je 6 nezávislých a 39 za politickú stranu. V predchádzajúcich komunálnych voľbách sa do služby občanom hlásilo 38 kandidátov, najviac hlasov zo zvolených poslancov mal Július Ferenc – 342, najmenej Ladislav Katona – 237.

Rovnakú žiadosť, tentokrát kvôli konkrétnym menám, adresujeme do rúk predsedu miestenj volebnej komisie. Tá má svoje prvé zasadnutie už dnes (24.9.), v zasadacej miestnosti obecného úradu so začiatkom o 17.00.

Žiadosť o poskytnutie informácií z 22.9. – odpoveď:

Foto: www.izun.eu

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.