Klub oslávi dvadsať rokov existencie. Mal prísť aj Grosics.

Futbalový klub Krásnohorské Podhradie radie oslávi 5. júla 2014 dvadsať rokov od svojho založenia. Nápad usporiadať oslavu prišiel už začiatkom roka a prvýkrát sa o ňom začalo hovoriť medzi „starými pánmi“, teda hráčmi – seniormi, ktorí kedysi za klub tiež hrávali a terajším vedením.

Okrem oslavy futbalu si domáci i hostia pripomenú aj návštevu zlatého mužstva maďarského futbalu z roku 1998 a odhalia im pamätnú tabuľu. Tá bude zdobiť stenu práve zrekonštruovanej budovy klubu v areáli miestneho ihriska. Živé legendy – Buzánsky, Grosics, Hidegkúty a Puskás zavítali v lete pre 16-timi rokmi do Podhradia, aby sa osobne stretli s fanúšikmi.

Práve zosnulý Grosics tesne predtým, ako opustil rady živých, prisľúbil svoju účasť na podujatí. Brankár známeho maďarského aranycspat-u síce chorľavel, ale zomrel nečakane. S posledným žijúcim členom zlatého mužstva – Buzánskym – sa dokonca mal v Nemecku zúčastniť aj ďalšej pamiatkovej slávnosti. Maďarsko, ako brankár chýrneho mužstva,  reprezentoval 86-krát. Aj napriek telefonickému prísľubu sa legenda futbalu už krásnohorských osláv bohužiaľ nezúčastní.

Terajší predseda klubu a súčasne aj aktívny hráč, Štefan Kún prostredníctvom pozvánky oznamuje priaznivcom futbalu program osláv:

10:00 Príchod hostí

11:00 Oficiálne privítanie v kultúrnom dome

11:30 Slávnostný pochod do areálu futbalového klubu

12:00 Odhalenie pamätnej tabule, slávnostnýpríhovor, odovzdanie pamätných plakiet

13:00 Futbalové zápasy

18:00 Večera

20:00 Voľná zábava

Okrem spomenutého sa budú môcť pozvaní a návštevníci pokochať starými fotografiami – v klube pri kultúrnom dome – a ďalšími vystavenými futbalovými rekvizitami. Pripravené bude aj občerstvenie, navarený bude guláš, odohrajú sa turnaje domácich s hosťami. Každého, kto sa kedy motal okolo futbalu a bol alebo je jeho priaznivcom, srdečne očakávajú.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.