Roland Neupauer na radnici

Už dnes sa spúšťa výstava malieb výtvarníka Rolanda Neupauera pod názvom „Na radnici„. Otvorenie je naplánované na 7. februára na 17.00, ako inak, na radnici v Rožňave, na Námestí baníkov pod číslom 32 na prvom poschodí.

Kurátorkou výstavy je historička umenia Angelika Matušková, ktorá o Neupauerovi tvrdí, že “ jeho impulzívny a dynamický prejav vypovedá o autorovej snahe oslobodiť sa a hľadať nové možnosti práce s maliarskym médiom„. „Jeho obrazy„, podľa nej, „poukazujú na neobmedzené možnosti maľby ako nástroja komunikácie a spôsobu zhmotnenia uvažovania autora. Sú vyjadrením osobného hľadania slobody so snahou o úprimné vyjadrenie vlastných pocitov a nazerania na svet„.

Roland je predstaviteľom mladej generácie súčasných výtvarníkov žijúcich a tvoriacich vo svojom domácom protredí. Je absolventom ateliéru profesora Bergera na Vysokej škole výtvarných umení v Bratislave. V súčasnosti disponuje vlastným maliarskym programom a jeho momentálny výtvarný záujem je plne sústredený v abstraktných formách. Impulzívny a dynamický maliarov prejav vypovedá o umelcovej snahe oslobodiť sa a hľadať  nové možnosti práce s maliarskym médiom.

Jeho predchádzajúci remeselný prístup k maľbe sa pretransforomoval do spontánneho a intuitívneho procesu tvorby. Uvoľneným a expresívnym rukopisom zachytáva zmyslové pôsobenie svoho bezprostredného okolia a vnútorne oslobodený od akýchkoľvek pravidiel necháva prehovoriť farbu, gesto a emócie a tak veľmi živou a sviežou farebnosťou dosahuje silné pôsobenie na diváka.

Ak dnešnú vernisáž nestihnete, výstavu môžete navštíviť až do 27. februára. Nechajte na seba Neupauerove obrazy a ich výpovednú hodnotu pôsobiť.

Zdroj a foto: Roland Neupauer

r

Katalóg obrazov 2010:

Katalóg obrazov 2012:

Katalóg obrazov 2013:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.