Zvolebnieva sa (časť I.)

Už o týždeň zvolíme poslancov a predsedov vyšších územných celkov. V tom košickom si budeme predsedu vyberať z 10 kandidátov a takisto budeme voliť aj poslancov, 5-tich z 36 uchádzačov.

Aj z Krásnohorského Podhradia sa do krajského parlamentu usilujú dostať traja kandidáti – starosta obce Peter Bollo, živnostník Štefan Szaniszló a rómsky vajda Ľudovít Gunár.

Každý volí svojský spôsob prezentácie, nie všetkým a nie vždy sa to darí udržať vo vecnej rovine, ani na takej úrovni, aby sa nepoukazovalo na chyby ostatných, aby sa kandidáti navzájom neurážali a neosočovali.

Aktuálne na blížiace sa voľby do vyšších územných celkov poukazuje fotografia nového obecného traktora na sieti Facebook.com, ktorému sa zhruba pred týždňom stala nehoda a ako neskôr na sociálnej sieti vysvitlo, spôsobil ju sám starosta Peter Bollo.

Ten si zrejme neuvedomil dôsledky toho, že sa k tejto chybe verejne priznal a spôsobil tým vlnu nebývalého podozrievania a vtipných i menej vtipných poznámok a komentárov na svoju adresu. Zaujímavosťou je, že sa to deje na stránke krasnohorskepodhradie.sk, na tej istej, na ktorej bol pred komunálnymi voľbami (a ešte donedávna)  starosta prezentovaný v tom najlepšom svetle.

Nakoniec, nezvládol práve našťastnejšie argumenty vo svoj prospech a pre potenciálnych voličov použil nasledovné vysvetlenie: „Áno jedná sa obecný majetok, ktorý som vybavil JA a ani jeden z vás, sorry.

Traktor značky Zetor Major 80 je zrejme súčasťou projektu „zberný dvor“ (prílohy k zmluve nie sú zverejnené) . Zmluvu o poskytnutí nenávratného finančného príspevku /NFP/ vo výške 624.689,98 € uzavrelo ministerstvo životného prostredia s obcou 5. februára 2013. Projekt musí byť realizovaný do 30. apríla 2014, avšak  na mieste preň vybranom to zatiaľ nijaká aktivita nepripomína, skôr naopak.

Nehodu a škodu ňou spôsobenú bude musieť, podľa zásad hospodárenia s majetkom obce, riešiť minimálne škodová komisia. Do volieb zrejme nezasadne a nestretne sa ani poslanecký zbor.

Keďže strojové vybavenie zberného dvora bude zrejme uvedené v prílohe k zmluve o NFP s názvom „Predmet podpory NFP„, momentálne visí okolo ceny a miery poškodenie traktora množstvo otáznikov. Aj 95% sumy z ministerstva aj 5% z obecnej kasy sú peniaze z verejných zdrojov, je preto právom daňových poplatníkov klásť otázky. Ak to nejde inak, aj prostredníctvom sociálnej siete.

Ak bol tento prešľap šikovne využitým ťahom v rámci predvolebného boja, čoho sa občania Krásnohorského Podhradia ešte dočkajú do 9. novembra?

Foto a zdroj: www.krasnohorskepodhradie.sk, ŽpH, www.obeckrasnohorskepodhradie.sk

Komentáre na sociálnej sieti:

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.