O týždeň volíme

Voľby do orgánov samosprávnych krajov – vyšších územných celkov – sa uskutočnia v sobotu 9. novembra 2013 od 9.00 do 22.00.

Od rozhodnutí župných poslancov vo veľkej miere záleží, aké budú v kraji školy, nemocnice, domovy dôchodcov, ale aj divadlá, galérie, múzeá a knižnice.

Rozhodujú aj o tom, koľko peňazí a kam pôjde na opravu ciest, schvaľujú cestnú daň, ceny v autobusovej doprave, dotujú umelecké školy, poskytovateľov sociálnych služieb, kultúru a šport. Vedenie župy môže ovplyvniť aj to, koľko peňazí z eurofondov bude do regiónu prúdiť. Kraje majú kompetencie, ktoré ovplyvňujú bežný život ľudí. Blížiace sa voľby by teda nemali stáť na pokraji vášho záujmu.

Volebný obvod Rožňava, ktorý je identický s hranicami okresu, má v 57-člennom krajskom parlamente 5 poslaneckých mandátov, tentokrát sa o ne uchádza 36 kandidátov.

Z Krásnohorského Podhradia kandidujú, za poslancov do krajského parlamentu traja občania:

Peter Bollo (40 r.), starosta obce Krásnohorské Podhradie – za koalíciu KDH, Most-Híd, SDKÚ-DS

Štefan Szaniszló (45 r.), živnostník – za ĽSNS

Ľudovít Gunár (52 r.), živnostník – za Za SRÚS

 

[poll id=“3″]

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.