2. ročník Memoriálu Štefana Garbaša

Už túto sobotu, 19.januára, je na programe 2. ročník Memoriálu Štefana Garbaša. Je to už piaty ročník zimného halového turnaja vo futbale, na počesť Števa ho premenovali minulý rok na podnet jedného z jeho spoluzakladateľov.

Štefan Garbaš a Štefan Kún sa podujali založiť tradíciu, ktorá bola v roku 2009 len stretnutím futbalových nadšencov a amatérov, ktorí sa rozhodli, že sa budú v telocvični miestnej základne školy po vianočnom ničnerobení stretávať pravidelne a zahrajú si pre radosť. Počas sviatkov sa totiž domov do rodnej obce vracajú aj tí, čo pôsobia vo vzdialenejších kútov Slovenska i v zahraničí. Ako podmienku si stanovili, že hráč – účastník turnaja – musí pochádzať z obce alebo aspoň by mal mať odohratú sezónu – dve ako hráč domáceho klubu. Nakoniec sa ho zúčastňovali amatéri, bývalí aj aktívni hráči a nálada počas celodenného turnaja bola zakaždým výborná.

Pomenovať turnaj po Števovi Garbašovi a vzdať mu tak hold bolo skoro automatické. Chlapec s otvoreným ale boľavým srdcom rozdával vždy iba radosť a úsmev. Tak si naňho spomínajú okrem rodiny a priateľov všetci, čo ho poznali.

Kto si chce uctiť Števovu pamiatku, môže prísť v sobotu, 19. januára o 9:00 do telocvične Základnej školy v Krásnohorskom Podhradí na Pokrokovej. Prítomní sa krátko po 9-tej odoberú na miestny cintorín, po spomienke na kamaráta a spoluhráča sa vrátia do telocvične, kde sa budú losovať členovia jednotlivých družstiev. Tie budú následne hrať o putovný pohár a symbolické ceny. Štartovné je stanovené na 2,- eurá.

Foto:  Daniela Kúnová  (Memoriál Štefana Garbaša – 2012)

Celú fotogalériu z minuloročného memoriálu nájdete na: http://zivotpodhradom.sk/2012/01/20/memorial-stefana-garbasa/.

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.