Zasadnutia sa zúčastní aj Kotleba: Kvôli páchaniu trestného činu kolektívnym orgánom – miestnym zastupiteľstvom.

Líder Ľudovej strany Naše Slovensko v pondelok avizoval  na sociálnej sieti svoju prítomnosť na dnešnom zasadnutí obecného zastupiteľstva v Krásnohorskom Podhradí.

Zaujať ho malo (ďalších) 9 žiadostí  Rómov o odkúpenie pozemkov pod nelegálne postavenými domami. Jedná sa o obecnú pôdu, ktorá by sa podľa zatiaľ platného uznesenia (do konca roka 2012) mala predávať za 0,66 € za m2. Kotleba tento počin na sociálnej sieti otvorene nazýva „páchaním trestného činu kolektívnym orgánom„. Zároveň na zasadnutie krásnohorských poslancov a starostu pozýva všetkým, ktorým toto nie je ľahostajné.

Okrem rastúceho záujmu miestneho obyvateľstva o prejednávané záležitosti obce – treba podotknúť, že aj vďaka problematike v rómskej osade – sa toto začína tešiť aj pozornosti Mariana Kotlebu. Okrem dvoch verejných zhromaždení zavítal do obce už niekoľkokrát – kvôli založeniu občianskeho združenia s názvom „Upratať a užívať -môžete sa pridať! „, kvôli stretnutiu s vlastníkmi pozemkov v miestnej osade, aj kvôli ich agitácii pri vstupe do združenie a v neposlednom rade aj kvôli právnym úkonom súvisiacim s prevodmi pozemkov do jeho vlastníctva.

Práve realitný poradca predsedu ĽSNS Miroslav Belička mal počas toho, ako sa zúčastnil júlového zasadnutia, upozorniť na nezrovnalosti obecných zásad hospodárenia so skutočnosťou. Nakoniec však body týkajúce sa predaja a prenájmu majetku obce dal odročiť sám starosta obce Peter Bollo (Most-Híd), keďže podľa vtedajšej zápisnice „neobsahujú vymedzenie spôsobu prevodu vlastníctva nehnuteľného majetku obce a to isté platí aj pri prenechávaní majetku obce do nájmu„. Vymedzuje ich však zákon a ten platil i v júli tohto roku takisto ako aj na jar a v súčasnosti.

To, či sa najprv schvália zásady hospodárenia a nakladania s majetkom obce resp. či sa najprv prednesie ich návrh a následne budú vznesené pripomienky zo strany poslancov a či sa neskôr sa bude o predajoch a prenájme  rokovať, ukáže dnešné popoludnie. Návrh je na internetovej stránke obce zverejnený („zastrčený“) v sekcii „Ostatné dokumenty„. Tak, ako už niekoľkokrát, nenachádza sa medzi „najnovšie pridanými“  ani aktualitami a nie je uverejnený a zrejmý ani dátum jeho pridania. Na to, ako to s predajom pozemkov dopadne si počkáme do popoludnia. Pri súčasnej frekvencii zasadnutí je pravdepodobné, že novembrové je posledným tohtoročným stretnuťím poslancov. Od januára sa majú pozemky v osade predávať (alebo prenajímať) už za „trhovú“ cenu.

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.