Príďte dnes na jesenný trh

Neformálne združenie s príznačným názvom OTVOR DVOR  pozýva všetkých dnes doobeda na Jesenný gemerský trh.  Začína už od 8.00 na Malom trhu (Šafárikova ulica, pod budovou Garantu – pozn.redakcie), ktorý kedysi býval tradičným miestom sobotňajších nákupov Rožňavčanov.

Členmi združenia a zároveň organizátormi trhu sú  Tomáš Székely, Štefan Černák, Miroslav Droždiak a Radoslav Kovács. O jeden z prvých cieľov – propagáciu a podporu distribúcie miestnych a lokálnych produktov – sa pokúsia hneď prvou akciou, dnešným jesenným trhom. Svojou činnosťou sa chcú zamerať najmä na realizáciu projektov a iniciatív, ktoré budú skvalitňovať  život občanov vo verejnom priestore. Dnešné dopoludnie je prvou malou lastovičkou v tomto ich snažení.

Neformálne zoskupenie sa onedlho stane formálnym občianskym združením a tak sa môžeme tešiť na ich ďalšie podujatia. V pláne majú aj organizovanie workshopov, diskusií, seminárov ale aj ďalších kultúrnych podujatí, ktorými „pritiahnu ľudí do verejného priestoru“. Dúfajme, že svojou zanietenosťou naštartujú nové a obnovia staré tradície.

Na tie totiž netreba zabúdať, domácu atmosféru si treba vychutnať a dávnych známych  treba stretnúť. Popritom kúpiť domáci lekvár, mušt či sušené slivky je pre sobotňajšie dopoludnie ako stvorené.

Ako aj organizátori na pozvánke uvádzajú:

„príďte dnes doobeda na Malý trh a potešte seba a svojich blízkych kvalitnými domácimi produktmi, o ktorých už na okolí kolujú legendy…“

Ilustračné foto: stock.xchng

 

 

 

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.