Dnes príde aj splnomocnenec pre menšiny

Dnešný program Gombaseckého Letného Tábora je opäť rozmanitý a zaujímavý. Do miestneho kempingu, kde sa tábor koná, má dnes zavítať vládny splnomocnenec pre národnostné menšiny László A. Nagy – diskusia s ním začína už po jedenástej predpoludním.

O 14tej nasleduje okrúhly stôl na tému „Kto je Maďar“,  popoludní sa bude premietať  hraný film poslucháčov VŠMU  o posledných dňoch Ľudovíta Štúra, ktoré zavŕši beseda s režisérom filmu. Pripravený je  orientačný beh, ako aj prednáška o víne spojená s ochutnávkou.

Program odteraz je nasledovný:

10:00 Zsolt Német, štátny tajomník maďarského ministerstva zahraničných vecí: Zmena režimu v národnostnej politike – prednáška

11:30 Štúdio Új Szó – Szabolcs Mózes, šéfredaktor rubriky domáceho spravodajstva hostí Lászla A. Nagya, splnomocnenca vlády pre menšiny

POPOLUDNÍ

14:00 Kto je Maďar? – Okrúhly stôl: Péter Hunčík, László Gyurgyík, Zsuzsanna Lampl, Attila Lovász, László Öllös, Géza Tokár, Károly Tóth

16:00 Literárny stan Kalligram:

József Demmel (ed.): Slovanstvo a svet budúcnosti (výber z tvorby Ľudovít Štúr írásaiból), prezentácia knihy

16:45 Posledné dni Ľudovíta Štúra, premietanie (10 min), hraný film poslucháčov VŠMU

17:00 Rozhovor s Csabom Molnárom, režisérom filmul

17:30 Zručnostná súťaž, orientačný beh

VEČER

19:00 Po stopách Andrássyovcov – prechádzka okolím hradu s vedením Tünde Ambrus

19:00 Károly Őszi – prednáška o víne spojená s ochutnávkouelőadása

19:30 Maďarská obchodná značka na Slovensku – Víno je vynikajúcim začiatkom – beseda s Gáborom Zsigmondom, vinárom

KONCERTY

20:30 – Kistehén

22:30 – Maszkura és a Tücsökraj

00:00 – Innerkozmos

Všetko čo sa deje v tábore môžete sledovať aj online v našom videookne alebo na www.televizio.sk, kde budú aj záznamy z jednotlivých debát.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.