Šnúra koncertov pre Krásnu Hôrku

„Slovensko pre Krásno Hôrku“ – s týmto názvom prinášajú NON-Stop Production, Nadácia LINAJE a Občianske združenie Tri ruže sériu podujatí, ktorých ambíciou je upriamiť pozornosť na katastrofu, ktorá zasiahla hrad  10.marca 2012 a to ako uvádzajú „formou zmysluplných kultúrno-spoločenských akcií pre verejnosť„.

Ako ďalej pre médiá prehlasujú, spoločným menovateľom série podujatí je „integrácia a angažovanosť, nakoľko to čo sa stalo na Krásnej Hôrke sa dotýka všetkých a pomoci nikdy nie je dosť „. Práve podujatia „majú podporiť aj  toleranciu medzi národnosťami a etnikami a prácu so spoločenskými hodnotami, ako sú solidarita, kooperácia, tolerancia, integrácia„.

Projektom  “Slovensko pre Krásnu Horku”, v ktorom účinkuje množstvo interpretov, hudobníkov, hercov, umelcov a osobností bez nároku na honorár by chceli túto myšlienku plne podporiť.

Tlačovú správu, ktorú poskytol médiám predseda správnej rady a správca Nadácie LINAJE Štefan Pogány, zverejňujeme pod textom v plnom znení. O podujatiach sa v nej uvádza nasledovné:

Sériu benefičných akcií zaháji banskobystrický „Minifest Banská Bystrica pre Krásnu Hôrku“dňa 26.5.2012 v športovej hale na Štiavničkách s najvýznamnejšími slovenskými headlinermi a predstaviteľmi rôznych hudobných žánrov.

Na Medzinárodný deň detí odštartuje druhé z podujatí – trojdňový impozantný slovensko –maďarský „open air“ benefičný festival priamo pod hradbami Hradu Krásna Hôrka, ktorý má v tomto národnostne zmiešanom území špecifický „hudobný súzvuk a harmóniu“. Trojdňovú akciu moderujú Bibiana Ondrejková a Peter „Pinďo“ Lengyel.

Benefičné akcie následne pokračujú v druhej polovici júna v Bratislave koncertom popredných operných a operetných umelcov. Benefičnú „šnúru“ s názvom „Slovensko pre Krásnu Hôrku“ ukončí aukcia výtvarných diel známych slovenských výtvarných umelcov na konci júna 2012.

TS Slovensko pre Krásnu Hôrku

.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.