Výzva prezidenta novým poslancom národnej rady

Prezident republiky Ivan Gašparovič včera v doobedňajších hodinách zavítal do Krásnohorského Podhradia a navštívil aj hrad Krásna Hôrka. Na obecnom úrade strávil polhodinu počas pracovného stretnutia so starostom obce Petrom Bollom, Milošom Gallom – prednostom Obvodného úradu Rožňava, Františkom Szöllösom – prednostom Obvodného úradu životného prostredia v Rožňave, Rastislavom Púdelkom – generálnym riaditeľom Slovenského národného múzea, Evou Lázárovou – riaditeľkou Múzea Betliar.

Pred obecným úradom sa zvítal s poslancami miestneho obecného zastupiteľstva a pred odchodom na hrad s nimi prehodil pár slov.

Všetci účastníci pracovného stretnutia ho neskôr sprevádzali počas prehliadky hradu, kde sa v súkromí, bez prítomnosti médií, rozprával s vedením Múzea Betliar. V útrobách hradu prisľúbil, že prispeje na obnovu požiarom zničenej pamiatky z vlastných zdrojov, minimálne sumou 1.000,- €. Následne, počas krátkeho brífingu spomenul, že nesúhlasí s tým, aby poslanci národnej rady dostávali plat ešte pred nástupom do práce a preto vyzval všetkých novozvolených poslancov, aby svoj prvý parlamentný plat venovali na obnovu hradu.

Verejnú zbierku na obnovu hradu založilo Slovenské národné múzeum.  Zbierka potrvá od 13.marca 2011 dom 12.marca 2013. Prispieť môžete ľubovoľnou sumou prostrednictvom peňažného účtu zriadeného v štátnej pokladni na záchranu našej národnej kultúrnej pamiatky:  7000 443743/8180.

 

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.